‘Jaws (The Sharksploitation Edit)’ (1975, 2009) | Žuti titl

‘Jaws (The Sharksploitation Edit)’ (1975, 2009)

Orka nije opravdala nadimak

Orka nije opravdala nadimak

Fanovski Crème de la crème!

Bolest me prikovala uz krevet pa uz čaj i dekicu kopam po arhivi u svrhu filmske rehabilitacije. I među naslovima na čim-prije listi naletim na ovo remek-djelo misterioznog autora koji se potpisuje sa The Man Behind The Mask. Riječ je o faneditu ’Ralja’ (1975).

Uz video-mixtapeove (fanovske video kompilacije kultnih filmskih scena), proizvod koji najbolje objedinjuje ideju Žutog titla su fanediti, fanovski prerađene verzije filmskih klasika. Ove drugačije Ralje, osobni favorit fanedit scene, nabavio sam na vrhuncu njihove internetske slave, taman nakon osvajanja titule Najfanedita 2009. godine, ali tek sad su i one došle na red!

Ralje iz klaonice dobar je naziv za ovu verziju Spielbergove ekranizacije hit romana o velikoj bijeloj psini koja terorizira turistički proračun američkog obalnog gradića. Očekivano je nasilnija od klasika, s izbačenom dramom, a ubačenim nikad viđenim scenama, ali i lepezom krvavih segmenata čitavog ajkulosploatacijskog vala te novim fenomenalno odabranim soundtrackom.

Ukratko, grindhouse iskustvo prve klase s ingeniozno suludim krajem.

Trebat ćemo atomsku, a ne veći brod!

Trebat ćemo atomsku, a ne veći brod!

Ajkule ne vole toples!

Ajkule ne vole toples!

 

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.Komentiraj

Logiraj se preko:


*