‘Jeans Blues: No Future’ (1974) | Žuti titl

‘Jeans Blues: No Future’ (1974)

Meiko, tko te ne bi volio
Meiko, tko te ne bi volio

Japanski 'Bonnie And Clyde'.

Meiko Kaji u jednom od svojih legendarnijih filmova, dragulju japanske kinematografije sedamdesetih, krimiću, drami i eksploataciji u jednom lijepom paketu. Meiko je djevojka kojoj dojadi posao u svingerskom klubu pa mazne pare i krene u egzistencijalističku potragu. Na putu sretne kriminalca koji je pokrao novac vlastitoj bandi prilikom egzekucije bogatog biznismena, a jednu prometnu nesreću i pokoji odrezani prst kasnije, oni postanu partneri u jurnjavi za slobodom, ali i zločinu, masakrirajući autoritet i zakon pred sobom, ostavši u klasičnim okvirima 'plemenitih' jahača bezakonja.

Savršena dalekoistočnjačka varijanta 'Bonnie & Clydea' prepuna jazza, krvi, stilskih bravuroza, pucnjave, šora i ljepote, s jednom od ponajboljih pjesama na početnoj špici, koju je Meiko osobno otpjevala i koju sam posebno upamtio kad sam pred koju godinu nabavio kompilaciju njezinih songova. Obavezna lektira. I film i pjesma.

Ništa bez fontana
Ništa bez fontana
Ima i toga, naravno
Ima i toga, naravno

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*