‘Joshua’ (2006) | Žuti titl

‘Joshua’ (2006)

Totalni kaos
Totalni kaos

Blažena bila indie horor scena!

I dok Hollywood snima petstoti nastavak 'Sawa', rimejk rimejka azijskih horora, sikvele rimejka horor klasika i spinofove rimejkanih spinofova slešeraja osamdesetih, nezavisnjaci podižu srednji prst sustavu i snimaju kako samo oni znaju i mogu – s malo love i lošim glumcima, ali s velikim talentom i brdom dobrih, originalnih ideja, kakve mafija s obronaka Los Angelesa nije u stanju izroditi sjedeći na silnim milijunima.

Istina, za jedan film koji toliko puno polaže na likove očajna gluma zna biti velika zapreka, ali da se preživjeti, jer 'Joshua', prvijenac Travisa Betza nastao u Fangoria/Gorezone produkciji, jedan je od boljih, zanimljivijih, prljavijih i definitivno mučnijih hororaca sezone.

Pričica prati lagano topljenje uma frajera koji je čitav svoj zreli život pokušavao pobjeći od prošlosti, ali ga povratak rodnom gradu na sprovod vlastita oca natjera da se suoči s onime što je ostavio iza sebe.

Što je to toliko grozno što je učinio kao klinac? Ne znate, ali saznat ćete ako pogledate ovaj pravi mali indie biser. Nije bez mana, ali vjerujte, isplati se više od većine govana koja igra po kinima.

Aaaargh!
Aaaargh!
Joshua
Joshua

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*