‘A Night in Nude: Salvation’ (2010) | Žuti titl

‘A Night in Nude: Salvation’ (2010)

Full frontal bush više nije tabu!

Full frontal bush više nije tabu!

Epski, krvavi i seksi povratak legendarnog Takashija Ishiija!

Sve genijalniji Sion Sono nije jedini redatelj kojem ni dva sata nije dovoljno za ispričati priču pa tako legendarni Takashi Ishii, jedan od vodećih starih majstora japanske produkcije osamdesetih i devedesetih (‘Angel Guts’, ‘Gonin’, ‘Freeze Me’…) nakon trogodišnje pauze stiže natrag u kina sa 127 minuta friškog pinku krimića, nastavkom njegovog proslavljenog uratka iz 1993.

‘A Night in Nude: Salvation’ je, najkraće rečeno, prlično zanimljiva i uber-erotična mračna priča o ‘katici za sve’, čovjeku koji obavlja (skoro pa) sve zadatke koji donose lovu. No tko će platiti muku u koju upadne kad se uhvati posla pronalaska Rolexa izgubljenog u gomili po šumi razbacanog ljudskog mesa, ostataka starca kojeg su tri žene zaklale i narezale na komade?

Svijet ludila, noćnih klubova, svodnika, incesta, silovanja i klasičnih noir pinku elemenata odlično je snimljen – kamera je jedan od najvećih aduta ovog djela, uz fino igranje s elegantnim šok elementima, iznimnu seksipilnost (pa čak i romantičnost) kadrova i scena (Ishiijeva specijalnost na djelu) te neka od najvećih legendi u glavnim ulogama, kao što su superzvijezda Naoto Takenaka i veteran Jo Shihido. Ukratko, jedan od onih filmova koje smo u ovoj krizi J-indie produkcije dugo čekali. Iako je mogao biti malo kraći i koherentniji, ali nema veze.

Takenaka u lijepom društvu

Takenaka u lijepom društvu

Ajde hani, pliz pliz, daj mi jedan dobar stiptiz

Ajde hani, pliz pliz, daj mi jedan dobar stiptiz

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj