‘Killer Joe’ (2012) | Žuti titl

‘Killer Joe’ (2012)

Killer Joe

Killer Joe

Kako je Friedkin snimio ozbiljnog kandidata za film godine.

Festivalska premijera 2011. u Veneciji, američka kino distribucija 2012. – ‘Killer Joe’ možda je najbolji dugometražni igrani film koji sam vidio ove godine, a koji sam uspio propustiti na ovogodišnjem Fantastic Zagrebu, ali potom i nadoknaditi propušteno na izričitu preporuku dobrog duha Žutog titla Tomislava, koji ga je ispravno opisao jednom riječju: ‘masterpis’.

‘Killer Joe’ uistinu jest masterpis, film kakvog nitko nije očekivao od legendarnog Williama Friedkina (‘Francuska veza’, ‘Egzorcist’, ‘Sorcerer’…) u 2012. godini, savršeni spoj južnjačke wthite trash estetike, krimića, drame, komedije i čistog ludila, predvođenog ne samo sjajnim idejama, sporogorećim dijaloškim scenarijem koji eksplodira u kaos tijekom posljednjih pola sata i fantastičnom kombinacijom briljantne fotografije i soundtracka, već i neopisivo dobrom glumom, na čelu s opet iznenađujuće sjajnim i uvjerljivim Matthewom McConaugheyjem kao likom iz naslova. Policajcem koji zarađuje dodatni džeparac šljakajući kao plaćeni ubojica.

Ima tu svega – klasičnog sleazea iz američkog trailer parka, dlakavog međunožja Gine Gershon pa čak i jednog oralnog seksa s frajd čikenom. I više nego dovoljno za masterpis, dakle.

Suck my batak!

Suck my batak!

Golotinja je ponovo in!

Golotinja je ponovo in!

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj