‘Knock Off’ (1998) | Žuti titl

‘Knock Off’ (1998)

Kome treba gluma, kad imaš high kick?

Kome treba gluma, kad imaš high kick?

Van Damme u akcijskoj, hm, ‘komediji’ Tsui Harka.

Ne samo da ‘Knock Off’ nije toliko poznat kao Van Dammeova suradnja s drugim gigantom HK kinematografije (‘Hard Target’ i John Woo), već je u konkurenciji s druga dva filma koja je snimio 1998. godine, remek-djelima sedme umjetnosti poput ‘Double Team’ i ‘Legionar’, jednostavno ostao pomalo zaboravljen, zasjenjen drugim naslovima bogatog opusa ere u kojoj je Van Dammeov nazalni tunel već izgledao kao ceste u Afganistanu.

Znači li to da je ovaj uradak bio toliko grozan i beznačajan da je uspio samo tako upasti u rupu hiperprodukcije i nekako se izgubiti u očima povijesti? Pa.. NE! Iako iz današnje perspektive ‘Knock Off’ jest urnebesno zabavan i simpatično nespretan pokušaj spajanja Istoka i Zapada, prepun nepodnošljivog kreveljenja dva glavna lika (buddy-buddy odnos alfa mužjaka Van Dammea i njegove beta suprotnosti Roba Schneidera), u paketu dolazi i non stop tulum sa sočnim kaskaderskim egzibicijama u fenomenalnoj old school akciji.

Karikaturalna gluma i još gori dabing, bronhitični ruski kung fu mafijaš koji ubija staklima svojih naočala, korumpirana CIA, debele trijade, nano-bombe koje uzrokuju zelene eksplozije i istinski duh stare HK akcijade ovu sagu o krivotvorenoj robi u Hong Kongu čine zaboravljenim biserom koji se ne propušta i svakako najzanimljivijim Van Dammeovim filmom druge polovine devedesetih.

Stanlio i Olio

Stanlio i Olio

Stakla se razbijaju, automobili lete

Stakla se razbijaju, automobili lete

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj