‘Let’s Go’ (2011) | Žuti titl

‘Let’s Go’ (2011)

E, moj robote...Animirani roboti, sadistički kriminalci i pravi superheroji iz Hong Konga.

Čudan spoj – temeljac je zapravo retro-akcijski HK film za klince, ali križan s odraslom, nasilnom gangsterskom dramom. Spoj čak i ne funkcionira kao cjelina, ali vam pruža priliku da uživate na dvije zasebne razine – uz posvetu klasicima anime produkcije osamdesetih, ali i obračune s hladnim oružjem, sadizam i krvavu osvetu. Ukratko, film za očeve koji mogu odvesti sinove u kino i ravnopravno podijeliti zabavu, svaki u skladu sa svojim očekivanjima, sjećanjima i senzibilitetima.

U osnovi ‘zakašnjelo’ jahanje trenda kikesastih filmova o ‘pravim superherojima’, ‘Let’s Go!’ govori o mladiću koji kao dijete gubi oca uslijed tatine sulude moralne intervencije u oružanu pljačku. Odrastajući, shvaća da u svakome od nas čami superheroj pa organizira odred osvetnika spreman ginuti za pravdu.

E da, sve to režirao je Ching-Po Wong, kojeg znamo po osvetničko-ljubavnog sagi ‘Revenge: A Love Story’, a i ovdje je ponovio svoje vizualno ‘iživljavanje’ te moderni, nabrijani stil koji je u isto vrijeme fensi-noir, ali i crtićasto razuzdan.

Ruka traži ruku

Ruka je pronašla ruku!

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj