‘Life Without Principle’ (2011) | Žuti titl

‘Life Without Principle’ (2011)

Gangster

Gangster

Johnnie To u svijetu banaka.

Kada se ‘Life Without Principle’ pojavio u kinima, mnogi su ostali nemalo iznenađeni – masi koja je Toa poznavala samo kao redatelja romantičnih komedija i krimića o trijadama nova je bankarska triler-drama bila šokom koji se teško dao uklopiti u postojeću sliku majstorovog opusa, ali u konačnici, ovo (uz ‘New Kids Turbo’) ostaje možda najboljim naslovom u novom valu filmova koji tematiziraju i problematiziraju trenutnu financijsku krizu, ali i kompletan sustav temeljen na prijevari, nemoralu, pohlepi i kocki.

‘Life Without Principle’ tako prati povezane sudbine tri glavna lika – djelatnice u banci, policajca i blago autističnog kriminalca – pokazujući ne samo posljedice gladi za novcem, već i povezanosti između današnje casino ekonomije i kockarskih praksi lokalne mafije.

Pribrojite tome odličnu režiju, lagani, slow-burn tempo koji je usto jako zabavan i niti malo naporan te neizostavnu, fantastičnu toovsku urbanu HK fotografiju i dobili ste – još jedan film koji se ne propušta.

 

Bankar

Bankar

Policajac

Policajac

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj