‘Looker’ (1981) | Žuti titl

‘Looker’ (1981)

Lijepa Susan na 'tretmanu'
Lijepa Susan na ‘tretmanu’

Digital Matrix, manekenke, ubojstva, plastična kirurgija i kompjuteri – sve to u 1981. godini!

E da su autori ovog klasika znali u što su se marketing i industrija ljepote pretvorili u desetljećima koja su u uslijedila… Je li se strah od velikog modnog biznisa i  digitalizacije lifestylea opravdao? Ne u ovoj mjeri, ali dijelom film jest vizionarski.

Ovaj dražesni SF-triler ranih osamdesetih, koji estetski zapravo pripada sedamdesetima, fantastične fotografije, odličnog soundtracka, vrhunskih ljepotica, fantastičnih retro-efekata i poznatih lica (Albert Finney, James Coburn pa čak i gola Susan Dey iz 'Zakona u Los Angelesu'), bavi se serijskim ubojstvima manekenki koje odlaze pod nož u potrazi za savršenstvom. Kakve veze sa svime ima kompjuterska kompanija Digital Matrix?

Paranoja od kompjuterizacije društva tih je godina stvarala prava mala remek-djela, od 'Trona (1982) do 'Ratnih igara' (1983); ovo nije baš remek-djelo, ali je vraški šarmantan old school triler, koji je režirao i napisao Michael Crichton!

Pad s balkona
Pad s balkona
Okulist? Ne baš...
Okulist? Ne baš…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj