‘Love And Bullets’ (1979) | Žuti titl

‘Love And Bullets’ (1979)

Gdje je Bronson, tamo su i eksplozije
Gdje je Bronson, tamo su i eksplozije

Charles Bronson kao Charlie i Henry Silva kao Vittorio!

Sedamdesete su na izmaku, baš kao i 70's faza Bronsonove filmske karijere, a upravo je ovaj film obilježio posljednji pozdrav – na samom pragu 80's kiča, ali ipak posve, estetikom, poetikom, tehnikom i brkovima s obje noge u sedamdesetima.

Nažalost, ne čudi što je 'Love And Bullets' propao u kinima, obzirom na to da je dosta kilav, traljavo režiran, jadno glumljen te neuravnoteženog tempa s previše nepotrebnog mljevenja, iako unutra u neku ruku ima svega, ali najmanje 'prave akcije'. A promovirao se kao pravi, žestoki akcijski triler. No koncept je fina klasika, napisana od strane Wendella Mayesa, scenarista 'Death Wish' – snimljen na 'egzotičnim' europskim lokacijama, Bronson kao američki policajac Charlie Congers dolazi u Švicarsku nagovoriti mafijašku ljubavnicu da svjedočenjem uništi kriminalnog bossa, sve dok ih zli gangsteri ne odluče oboje roknuti.

Dakle, svakako nije među najboljima, ali ako volite Bronsona, Silvu i sedamdesete – a tko ne voli? – pronaći ćete ponešto stvari uz koje ćete se zabaviti. Umjereno.

'Tko si ti, simpatični mladiću u gaćama?'
‘Tko si ti, simpatični mladiću u gaćama?’
'Ja sam Silva. Henry Silva!'
‘Ja sam Silva. Henry Silva!’

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj