‘Machete’ (2010) | Žuti titl

‘Machete’ (2010)

Glava? Koja glava?

Glava? Koja glava?

Karamba!

Kakva filmčina! Malo je tko očekivao da će Rodriguez svoj lažni trejler za ‘Grindhouse’ stvarno odvesti do dugometražnog formata, a čak i ako smo se tome iskreno nadali, mogli smo očekivati tek nekakvu jeftinu STV verziju. No nakon najave o punokrvnoj, kino grindhouse verziji i listanja po popisu glumaca (Danny Trejo, Steven Seagal, Don Johnson, Robert DeNiro…), zagrijali smo se u jednakoj mjeri u kojoj smo se oduševili gledajući konačno završeno djelo.

‘Machete’ je, najkraće rečeno, ispunio sva očekivanja – non-stop akcija i non-stop sise, iliti sve što očekujete od jednog meksploatacijskog filma je ovdje: pucačina, krv, humor i posve gole Lindsay Lohan i Jessica Alba! Plus izvlačenje mobitela iz vagine! I korištenja debelog crijeva kao lijane! I Tom Savini kao Osiris Amanpour koji radi sklekove na prstima!

Nastavljajući tamo gdje je stao s ‘Planet Terror’, Rodriguez svoju sagu o osvetniku s mačetom u ruci uspijeva učiniti modernom i nabrijanom, a opet toliko retro da izgleda kao da je snimljena prije nekoliko desetljeća. A u svakom trenutku je zabavna. Strašno zabavna.

Rodriguez: Stallone – 1:0. A to govori puno. Jako puno.

Gospodin Mačeta

Gospodin Mačeta

Oh, Džesika...

Oh, Džesika…

 

Image Vidi trailer

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj