‘Macho Man’ (1985) | Žuti titl

‘Macho Man’ (1985)

Ruka nogu mije

Ruka nogu mije

Kakav naslov, takav film.

I to njemački! Kad ste zadnji put gledali njemačku eksploataciju iz osamdesetih sa svim tipičnim elementima američko-hongkonškog recepta, samo stavljenima u kontekst europske besparice i sa scenarijem koji kao da ne postoji, ali je zato oslonjen o kompilaciju epizoda koje se vrte oko boksa, karatea, žena, disko densinga… I pokoje pljačke te obračuna sa zlom bandom u maniri Bore Leeja.

‘Macho Man’, osim kao suludi film, ima svoj značaj i kao pionir MMA fajtova – jedina bitnija premisa filma za koju se možete uhvatiti jest ona o kvazirivalstvu karataša i boksača, koje završava velikim obračunom dviju vještina: karate vs boks, Puma vs Adidas.

Svi likovi izgledaju kao s televizijskih snimaka rušenja berlinskog zida; muškarci su redom brkati, s rudlavim fudbalerkama i ružnim trenirkama. Akcija je oslonjena o eksploatiranje pravih majstora borilačkih vještina, ali koreografirana i režirana kao komad govneta. Ukratko, urnebesnih sedamdesetak minuta.

Prosječan dan in dojo

Prosječan dan in dojo

Nježne strane mačizma

Nježne strane mačizma

 

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: