‘Meat Grinder (2009) | Žuti titl

‘Meat Grinder (2009)

Neee, tup mi je nož!
Neee, tup mi je nož!

Još jedan novi dan, još jedan azijski film o kanibalizmu i tjestenini.

Doduše, iako 'Meat Grinder' pripada popularnom novom valu tajlandskog gore horora, bitno se razlikuje od serijala 'Art Of The Devil', začetnika novog vala s kojim se svaki 'nasljednik' uspoređuje – s jedne strane, razina gorea ovdje je daleko suzdržanija, a s druge, uzročno-posljedično, i pristup njemu jest drukčiji, tj. za razliku od 'Art Of The devil' izravno-u-glavu-i-non-stop recepta, ovdje se prvih pola sata gotovo ništa gledljivo ne događa, a onda krene kaos, naglo i krvavo. Ali ne i pretjerano eksplicitno.

I ovog puta, sajko kiler je žena, koja mučena, prebijana i silovana kroz život na kraju i sama postaje psihopatski ubojica, servirajući ljude s tjesteninom u svom restoranu.

Sve je manje-više snimljeno jako dobro i s nekoliko izvrsnih 'slika', ali režija toliko ode kvragu da je cjelina primjer klasične neuroze koja se ne da gledati, posebno kad krenu epileptična kamera i naporni flashbackovi. No ako volite zakucavanje glave o čavao, rezanje udova, plivanje u bazenu krvi i nokautiranje odrezanom nogom, a nemate ništa bolje za nahraniti vaš perverzni filmski apetit, ovo može poslužiti za prvu pomoć. Križanje scena seksa, tranširanja ljudskog leša, romantike i povraćanja krvi jest zanimljiv koncept, ali nažalost, moglo je to i puno bolje.

Tuširanje
Tuširanje
Večera za pet
Večera za pet

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj