‘Mega Piranha’ (2010) | Žuti titl

‘Mega Piranha’ (2010)


Na gradele

Na gradele

Velike, zubate i… debilne.

Moj odmor od The Asylum/SyFy Channel snimljeno-za-sto-kuna debilana je prošao – službeno, s ovim… hm, filmom. Odgađao sam gledanje sve dok negdje nisam pročitao da pirane u njemu narastu toliko da jedu helikoptere iz zraka! Onda sam krenuo gledati, ali izgubio volju prije početne špice… A onda se u novinama pojavila vijest o pojavi pirana u okolici Osijeka! O ne, pirane su stigle do hrvatskih rijeka prije negoli je Ajin 3D remake ‘Pirane’ stigao u hrvatska kina!

Pa sam ipak pogledao ovu debilanu. I kakva je? Pa debilna, naravno. Eric Forsberg (‘Snakes On A Train’) odlučio je snimiti svoju modernu, digitalnu posvetu ribama-ubojicama, kao i zajahati val nadolazeće piranamanije na vrijeme te je isporučio umjereno zabavnu ŽNJ-verziju sage o zlim ribetinama koje napadaju ljude.

S time da ovdje govorimo (zar ste očekivali nešto drugo?) mutantima koji pobjegnu iz Amazone i prijete pojesti Floridu. Sve što slijedi izložba je neopisivog amaterizma kakvu smo u Asylumovoj ponudi vidjeli već i previše puta, no hajde, možda se i nasmijete na očajnu glumu i idiotske leteće pirane, jednom ili dvaput u tih sat i pol… Umjereno zabavno, ali sve to zabavnije zvuči, po običaju, na papiru i u foršpanu, nego u punoj minutaži.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj