‘Midnight Movie’ (2008) | Žuti titl

‘Midnight Movie’ (2008)

Šarafanje
Šarafanje

Tek je dvanaest sati…

Još jedan film neskriveno inspiriran zlatnim danima horora, posveta tradiciji ponoćnih skeri projekcija u kojoj glavne uloge imaju jedan ubojiti film ('The Dark Beneath', opskurni horor iz sedamdesetih), jedno malo kino koje štuje dotičnu tradiciju i skupina posjetitelja – tipični tinejdžeri, bajker i pokoji putnik namjernik – koja plati ulaznicu da bi postala žrtvom.

Vjerno se prate svi klišeji žanra nužni za hommage, a riječ je o pravom filmu 'od fana za fana', zabavnom fanovskom kolažu (svega tu ima, od 'Teksaškog masakra' do 'Demona') sa sasvim dovoljnim poznavanjem iskorištavanja maksimuma B-produkcije, unatoč lošim glumcima.

Ubojica, zapravo modificirani Leatherface (Skullface?) koji napada bušilicom nalik na divovski vadičep, izlazi s velikog platna i roka sve što mu se nađe na putu. A nakon sat vremena slashera, zadnjih 15 minuta postaje torture porn. Za svakog ponešto.'Midnight Movie' je tako pristojno zabavan midnight movie, iako ima potencijala za biti još bolji.

Jedna sekunda sisa u filmu, bez boje
Jedna sekunda sisa u filmu, bez boje
Bzzzzzp!
Bzzzzzp!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj