‘Mike Yokohama: A Forest With No Name’ (2002) | Žuti titl

‘Mike Yokohama: A Forest With No Name’ (2002)

Zovite me Mike!
Zovite me Mike!

Je li sloboda uistinu bolest?

Aoyama u top formi – genijalan i originalan čak i u 'usputnim projektima' poput ovog, Shinji Aoyama, jedan od najboljih redatelja nove generacije japanskog filma, piše i režira odlični detektivski egzistencijalizam prepoznatljivog stila: atmosferični, dugi kadrovi sa sjajnom glazbom, plus malo humora i puno filozofskog i sociološkog seciranja.

U ovom slučaju, imamo priču o detektivu Mikeu, kojeg bogataš unajmi da mu izvuče kćer iz kulta. Kult živi u šumskoj osami i propovijeda izolaciju od ostatka društva; članovi se oslovljavaju brojevima i u šumi traže drvo koje sliči na njih. Mike se infiltrira u njega, ali i ulazi sve dublje u njegovo bizarno djelovanje, pokušavajući sam sebi odgovoriti na egzistencijalistička pitanja, u procesu zarađivanja plaće.

'A Forest With No Name' nastao je u sklopu ciklusa filmova o spomenutom detektivu, seriji unutar koje su različiti redatelji pokušavali dati svoje viđenje modernog hard boileda – ovaj je navodno (vjerujem!) 'najčudniji' od svih. Snimljen je u pinku formatu (traje svega sat i sitno) i nipošto ga ne smijete propustiti.

Ovo nije igračka
Ovo nije igračka
Čudesna šuma
Čudesna šuma

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Texas apostille - birth certificate apostille. Florida apostille.