‘Missing’ (2009) | Žuti titl

‘Missing’ (2009)

Ovaj je gotov
Ovaj je gotov

Otmica, mučenje i istraga – na fenomenalni korejski način.

Trebalo bi izmisliti novi podžanr (captivity horor?) za filmove koji se oslanjaju na klasični recept zatočenja i maltretiranja, ali u kojem maltretiranje nije temeljeno na goreu i standardnim torture porn šprancama; no, kako ovaj film šljaka na jednoj drugoj razini, onoj psihološkog trilera predoziranim sadizmom i ekstremnim fizičkim nasiljem, gore mu nije ni potreban. Ovo je dovoljno uznemirujuće i bez eksplicitnog prebiranja po crijevima.

'Missing' je odličan novi film korejskog redatelja Kim Seong-honga, snimljen sa svega milju i sitno dolara budžeta (što se u današnjoj 'holivudizaciji' korejskog filma smatra malom svotom – prosječan lanjski bužet bio je 3.5 milijuna po filmu), a koji se oslanja o trend razotkrivanja mračnih tajni zatucanog, mizoginističkog korejskog sela, tj. fenomena moderne korejske kinematografije započetog s 'Memories Of Murder' i nastavljenog s ludilima kakav je 'A Bloody Aria'.

Ovog puta, u selu smo čiji mještanin (genijalan Mun Seong-geun) ima neobičan hobi – otima djevojke i drži ih zatočene u kavezu svog podruma. Ne daj bože da se jedna od njih zakašlje dok on pjeva karaoke, jer će joj za kaznu nabiti tortu u spolovilo, daviti ju i silovati. A ako mu ugrize penis, tek je nadrapala – počupat će joj zube kombinirkama. Slijedi istraga sestre otete djevojke…

Uvod u večer uz tortu i karaoke
Uvod u večer uz tortu i karaoke
Sure shot
Sure shot

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj