‘Never Sleep Again: The Elm Street Legacy’ (2010) | Žuti titl

‘Never Sleep Again: The Elm Street Legacy’ (2010)

Doručak, ručak, večera

Doručak, ručak, večera

Povratak u najstrašniju ulicu našeg djetinjstva.

Trebalo je neko vrijeme da ovo odgledam, kao seriju. Nije baš da svaki dan naiđem na filmski dokumentarac u trajanju od četiri sata. Ali kako je ipak riječ o jednoj od najvećih horor franšiza mog djetinjstva, trebalo je gledati polako i pedantno – da se upije svaki detalj. A detalja ovdje ima na pretek, za svakog fana serijala.

‘Never Sleep Again: The Elm Street Legacy’ je pravo češljanje legende, iscrpna analiza svih postaja franšize, ne samo beskrajnih nastavaka igrane sfere, već i TV serije, igračaka, popkulturnog fenomena…, svih elemenata kulta Freddyja koji je zavladao tijekom osamdesetih.

Cijeli paket podsjeća na neke stvari koje ste zaboravili, ali i otkriva hrpu novoga, a mene je sjetio na pomalo zaboravljenu činjenicu da je Wes Craven pionirski rad postmodernog horora odradio ne s ‘Vriskom’, već s ‘New Nigdtmare’, kao i to da nikad nisam gledao šesticu, ali nakon ovog vjerojatno i neću.

A Depp i Arquette su šupci što nisu unutra.

Ah, Nancy, sjećaš li se naše mladosti?

Ah, Nancy, sjećaš li se naše mladosti?

Ma vidi njega!

Ma vidi njega!

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: