‘The Last House On The Left’ (2009) | Žuti titl

‘The Last House On The Left’ (2009)

Čuvena scena, ovog puta bez crijeva

Čuvena scena, ovog puta bez crijeva

A kad će remake drugog dijela?

‘Last House On The Left’ već je doživio svoj remake (‘Chaos’) i o njemu smo pisali prije tri godine, no očito je da tu opsesija jednim od najvažnijih (ne nužno i najboljih, daleko od toga) eksploatacijskih filmova svih vremena ne staje, jer eto nam i najnovije, visokobudžetne verzije otvarača vrata, ne samo hororima koje su štancali Wes Craven i Sean Cunningham (i ovog puta producenti), već i cijeloj ekspanziji rape & revenge/home invasion žanra, temeljima eksploatacije i horora u zadnjih nekoliko desetljeća.

Ova friška verzija traje gotovo dva sata! Kakav je to eksploatacijski rape & revenge od dva sata, pitate? Pa, onaj u kojem se trude malo zdravije razviti radnju, ne bi li ovo pretvorili u ozbiljniji triler, a ne samo eksploataciju. Novi Krug je otužno nekarizmatičan, ali su zato sve djevojke ljepše i uznemirujuće scene bolje režirane, krvavije, napetije. Bolji je od originala u većini aduta. No ako ste gledali izvornik i ‘Chaos’, možda će vas umoriti sve to gledati i po treći, da ne kažem stoti put.

To booooli!

To booooli!
Ovako završavaju bed grls

Ovako završavaju bed grls

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj