‘The Man In White’ (2003) | Žuti titl

‘The Man In White’ (2003)

Ovo se zove scena!
Ovo se zove scena!

Takashi Miike i osvetničke jakuze!

Kad već nema novih Miikeovih filmova na lageru, lijepo je da se pojavljuju starije stvari na zapadnim DVD izdanjima – poput ovog skrivenog bisera o jakuzi na osvetničkoj misiji i krvoproliću klanova do kojeg dolazi svuda oko njega.

Odlično režiran komad jakuza eige, s nekim jako inventivnim intervencijama – kad ovo već nije zaigrani Miike na klasični način bizarnih sadržajnih ideja, onda svakako jest u području rukovanja kamerom, kada eksperimenti ulijeću naglo i super se slažu s prilično mainstream cjelinom. U okvirima formata, naravno, tako da je ‘Then Man In White’ jednostavno neodoljiva zbirka zapetljanog gangsterskog krimića, brutalne akcije sa sjajnom pucačinom i egzistencijalističke drame s nekim iznimno poetičnim trenucima.

Klasična japanska musaka, s Miikeovim potpisom kombiniranja autorskog i žanrovskog. Nipošto ne propustiti ako volite tetovirana leđa, katane i kotrljajuće slovo ‘r’.

Čovjek u bijelom
Čovjek u bijelom
Subotom uvečer idem u disko
Subotom uvečer idem u disko

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj