‘The Nun’ (2005) | Žuti titl

‘The Nun’ (2005)

Bože sačuvaj
Bože sačuvaj

Horor-nansploatacija.

I to porijeklom iz Španjolske, zapravo prvenstveno zanimljiva kao potencijalni koprodukcijski model za Hrvatsku, obzirom da je u španjolski lonac uvaljao britanske glumce i jezik. I sve to kao primjer španjolskog horora bez nazovi ‘arty’ pretenzija na koje su nas neki navikli, tj. kao tipična europska inačica Hollywooda, ali s B etiketom, ne toliko u visini audio-vizualne produkcije (štoviše, odlično je snimljen i super izgleda), koliko u traljavom castingu i užasnoj glumi.

Naša časna ni po čemu nije časna, zapravo je horor-baba koja maltretira curice, a jednog dana kada ju one utamane, vraća se kao duh kad djevojke odrastu pa ih napada i tamani jednu po jednu.

‘The Nun’ je većim dijelom horor bez nešto previše horora, a čak i one scene koje bi nas trebale zdrmati, poput prvog izlaska zlog ‘časnog duha’ iz sudopera (drugi izlazak iz WC školjke je jednostavno smiješan), izgledaju prerazvučeno i jednostavno blesavo. Ipak, s druge strane ima nešto malo gorea, mladu plavuši i mladu crnku te ponešto relativno simpatičnih posveta. Šteta što je priča glupa, a konačan rezultat tek film koji se da gledati, ali i ne mora ako imate nešto pametnije. I sve to s Brianom Yuznom kao jednim od producenata, za one kompletiste koje će možda zanimati baš zbog toga.

Pojeo je lift
Pojeo je lift
Djeco, danas učimo o...
Djeco, danas učimo o…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj