‘Karate Kid 4’ (1994.) | Žuti titl

‘Karate Kid 4’ (1994.)

ImageHilary Swank kao Karate Kid! Šta, niste znali da je popularna oskarovka prije 11 godina započela filmsku karijeru zamjenjujući Ralpha Macchija u četvrtom nastavku sage o mladom američkom karate majstoru i filozofski nadarenom japanskom senseiju?

Za razliku od prva tri dijela, Master Miyagi ovog puta ne uči američkog mladića kako da se prilagodi njegovom svijetu, već je svoj autoritet morao prilagoditi hirovima jedne prilično buntovne mlade dame. Prije nego ju je odvukao u budistički samostan i naučio zatvorenim očima high kickom nokautirati vreće punjene pijeskom. Miyagi karate lekcije naplaćuje uvjetovanjem rješavanja školskih testova, dok nasilnici tlače poštene i dobre, a na krovu škole se uzgaja sokol. Puno se mudruje i cmizdri, ali malo se toga zanimljivog zapravo događa. Fora s pranjem haube je opet tu, ali se baš poput cijelog filma čini posve nepotrebnom. No opet, mora biti filmova i za curice…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj