‘King Kong vs. Godzilla’ (1962.) | Žuti titl

‘King Kong vs. Godzilla’ (1962.)

ImageOvo je toliko dirljivo da čovjeku dođe da pusti suzu! King Kong protiv Godzille! Pravi, al’ ono hard core klasik kaiju eige, zapravo spoja japanskih monstera i američkog džajgantik majmuna, japansko-američka koprodukcija s redateljskim Ishirô Honda/Thomas Montgomery tandemom na kormilu. Ujedno i prvi film koji je i King Konga i Godzillu prikazao u koloru!

Zaboravite na ‘Alien vs Predator’ ili ‘Freddy vs Jason’, ovo je the shizznit: Mr. Tako, producent TV showa ‘Misterije svijeta’, jednog dana odluči podići gledanost pa šalje svoje uposlenike po somu, ljekovite crvene ‘bobice’ nalik na male paradajze, s narkotičkim učinkom. A ako usput naiđu na divovsku gorilu koja se roka sokom izrađenim od some, još bolje! U međuvremenu se Godzilla oslobodi zatočeništva u ledenjaku, a pronađeni i zatočeni King Kong bježi i terorizira Japan, susrevši se konačno oči u oči sa svojim jedinim pravim protivnikom…

Japanci pofarbani tamnom bojom ne bi li izgledali kao urođenici, ‘hrvanje’ s velikim gumenim gušterom u džungli, divovska hobotnica koja razara selo (dok ju King Kong ne kamenuje), makete tenkića i rat figurica, šora ljudi odjevenih u kostime dvije glavne beštije – savršenstvo!

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj