‘King Of The Ants’ (2003) | Žuti titl

‘King Of The Ants’ (2003)

'Fucking horror film...'
‘Fucking horror film…’

Ultranasilni triler s potpisom redatelja 'Re-Animatora'.

Moram priznati da sam se malo izgubio kada je u pitanju opus Stuarta Gordona između 'Re-Animatora i 'Masters Of Horror', a posebno kada je riječ o filmovima koje je snimio relativno nedavno ('Dagon' je bio jako kul, a o 'Edmondu' sam puno čitao, ali se ne mogu natjerati pogledati ga). Filmovima kao što je ovaj slasni mali, indie triler s hrpetinom poznatih faca s B liste,  a koji sam konačno ogledao.

'King Of The Ants' navodno nije završio u kinima zato jer je prebrutalan, ali ma koliko to zvučalo blesavo, ujedno i nije teško povjerovati, jer način na koji prikazuje razvoj mladog čovjeka, od zbunjenog slackera do okrutnog ubojice, uistinu je hard core.

Priča je to o Seanu Crowleyju koji počini ubojstvo po narudžbi, ali kada ga bivši šefovi prevare, otmu i muče, od 'slučajnog ubojice' postaje kiler s misijom, a film se pretvara u krvlju natopljenu osvetničku vožnju.

'King Of The Ants' je revenge film koji zadovoljava i atmosferom i nevjerojatnim nasiljem – ipak je ovo Stuart Gordon pa je za očekivati da je horor iskustvo (zajedno s paketom šminke i maske) došlo u prvi plan: okrutno mučenje s golf palicom u kolibi, mesnato dekapitiranje sjekirom, 'roštilj' s odrezanom glavom…

Sve to snimano sirovim, gotovo dokumentarističkim stilom, pomiješanim sa suludim nadrealnim halucinacijama, od žene s velikom kitom do deformirane ženske verzije Jabbe The Huta koja jede vlastita govna. Čudan, lud, krvav i dobar film, ukratko.

Ludilo
Ludilo
Ups, imam rupu na glavi
Ups, imam rupu na glavi

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj