‘Like A Dragon’ (2007) | Žuti titl

‘Like A Dragon’ (2007)

Šta ima, kauboji?
Šta ima, kauboji?

E to je Takashi Miike kakav nam je predugo nedostajao!

Već stvarno dugo nije isporučio jedan pravi, masni jakuza film, a očito je trebalo dočekati da mu SEGA uvalja gomilu love i pusti da se zabavlja ekranizirajući njihov veliki Playstation 2 hit, igru pod nazivom 'Yakuza'.

Gangster s povezom preko oka naoružan bejzbol palicom i loptama, korejski snajperist s misijom, mladi par koji upada u ciklus pljački, velika pljačka banke koja pođe po krivu, tupavi policajci koji se zalijevaju pivom pokušavajući riješiti nered (predvođeni Sho Aikawom) i veliko putovanje glavnog antijunaka, bivšeg jakuza Übermenscha, u potrazi za majkom curice koja je ujedno i njegov sidekick – hrpetina odličnih priča koje putuju paralelno i ispresjecaju se taman gdje i kako treba, u jednu fantastično dinamičnu, pravu japansku, ultrazabavnu cjelinu.

Novi Miike – nikad manje krvav i nikad više nasilan u isto vrijeme. I opet jako duhovit.

Moderni Tokio, jakuze koje urlaju i non-stop akcija hladnim i vrućim oružjem – konačno jedan komad suvremene pop yakuza eige odrađen baš kako treba. Hura!

Baš poput zmaja
Baš poput zmaja
Tipičan dan na terenu
Tipičan dan na terenu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: