‘Live Like A Cop, Die Like A Man’ (1976) | Žuti titl

‘Live Like A Cop, Die Like A Man’ (1976)

Tako se to radi u Italiji

Tako se to radi u Italiji

Fernando Di Leo i Ruggero Deodato, dva titana talijanske kinematografije, zajedno rade na jednom od najluđih pseudo-buddy buddy policijskih filmova svih vremena.

S dva policajca koji izgledaju kao manekeni, a ponašaju se kao gangsteri, ali samo kada su drugi gangsteri u pitanju. ‘Live Like A Cop Die Like A Man’ slovi kao jedan od najekstremnijih naslova u bogatom naslijeđu ultranasilnog eurocrimea, europskih (prije svega talijanskih) eksploatacijskih krimića sedamdesetih, čiji su kraljevi bili Sergio Martino i Fernando Di Leo. Potonji je ovdje scenarist, a sve skupa režira Ruggero ‘Cannibal Holocaust’ Deodato.

‘Live Like A Cop Die Like A Man’ počinje ravno u glavu, velikom jurnjavom na motorima, u kojoj stradaju jedna žena i pas, kao i pola gradskih ulica, ne bi li potjera završila tako da jedan do naših (anti)junaka hladnokrvno ubije jednog od uhvaćenih negativaca. Tek tako, što bi bio živ?

Ostatak filma idu od slučaja do slučaja i rješavaju ih na svoj način, ostavljajući gomile leševa za sobom. Baš kao što se i očekuje od filma s najkul naslovom na svijetu.

Još jedan dan u uredu

Još jedan dan u uredu
Reci gazda, u čemu je problem?

Reci gazda, u čemu je problem?

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj