‘Look’ (2007) | Žuti titl

‘Look’ (2007)

Izvanškolske aktivnosti

Izvanškolske aktivnosti

Skriveno blago američkog indieja.

Plavuše prde u liftu, zaposlenici robnih kuća se šlataju pred klijentima i ševe kao zečevi, a klinke u zahodu za invalide gole lamentiraju o izbjeljivanju anusa – eto što ljudi rade kada misle da ih nitko ne gleda, iako su pred lećama stotina kamera. ‘Look’ Adama Rifkina, film koji je tri godine kasnije lansirao i istoimenu TV seriju, u cijelosti je snimljen nadzornim kamerama, ali taj gimmick ne koristi kao prioritet u koji ubacuje davež, već ima istinski sjajan scenarij koji rezultira s urnebesno zabavnih stotinjak minuta. Kao kompilacija ispresijecanih kratkih priča, zanimljivih kratkih filmova spojenih u jednoj vrsti found footage formata.

Pen Jillette ga je gostujući u ovom podcastu nahvalio toliko da sam ga morao pogledati – kako je moguće da nitko nije čuo za ovaj mali masterpis jeftinog američkog nezavisnjaka? Nemam pojma, ali nikad nije kasno – zavrtite si ga i otkrijte drugu, svjetlu stranu scene koja se uglavnom utapa u klišejima raspričanih B-glumaca, a koji su ovdje iskorišteni na najbolji mogući način.

Prosječan dan na američkoj autocesti

Prosječan dan na američkoj autocesti

Blagodati rada u robnoj kući

Blagodati rada u robnoj kući

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: