‘Love Battlefield’ (2004) | Žuti titl

‘Love Battlefield’ (2004)

Pršti, pršti bijela staza...

Pršti, pršti bijela staza…

Grčka tragedija po receptu HK akcije.

Sve počinje kao kineska sapunica, no nakon što naš glavni junak prekine s curom, otmu ga kriminalci s kojima krene na nasilni pohod, koji ostavlja leševe u velikim brojevima, bilo da je riječ o policiji, bilo da se radi o suparničkim bandama. No to putovanje nije nimalo veselo i duhovito kao kod, recimo, japanskog majstora tematike obični-čovjek-u-iznenadnom-kaosu Sabua, već vrlo nihilistički mračno, nasilno i prljavo.

Tragično i s gomilom pucnjave, raskomadanih leševa zgnječenih pod automobilima, trudnica naoružanih nožem, slomljenim kostima… I sve to vrijeme, priča se uspijeva ispresijecati romantikom, postavši jednim od zanimljivijih spojeva ljubavnog filma i neukroćenog akcijskog trilera.

‘Love Battlefield’ je, najjednostavnije rečeno, nešto poput light verzije ‘Dog Bite Dog’ – ne lošije, samo malkoc drugačije, a obzirom da je oba režirao isti čovjek (Pou-Soi Cheang), nije ni čudo; ‘Dog Bite Dog’ je došao dvije godine kasnije, kao nešto mračniji i zreliji komad nihilističkog noirea, ali i ovo svakako treba gledati.

Tko je brži, šaka ili metak?

Tko je brži, šaka ili metak?
Jedno od brojnih tijela ostavljenih na asfaltu

Jedno od brojnih tijela ostavljenih na asfaltu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj