‘Lust, Caution’ (2007) | Žuti titl

‘Lust, Caution’ (2007)

Seks
Seks

Ang Lee bacio je novu bombu na Aziju i Ameriku!

Pa nakon što je skroz ogrezao u Hollywood, nakon katastrofe zvane 'Hulk' i slavnih gay kauboja konačno se vraća azijskim korijenima te snima film na mandarinskom (s uletima kantoneškog, japanskog i engleskog – za svakog ponešto), s kineskim glumcima i s namjerom iritiranja kineske cenzure, koliko i japanske desnice, tek tako, usput.

Priča je to o Šangaju za vrijeme Drugog svjetskog rata i ženi (prelijepa i odlična Wei Tang) koja za potrebe pokreta otpora započinje aferu s političkim moćnikom kolaboracionističkih snaga (uvijek odlični Tony Leung) – 'Lust, Caution' je tako u isto vrijeme i povijesni film, i karakterna drama i špijunski triler, zapravo pravi erotski triler, sa scenama eksplicitnog, nasilnog seksa. I čistog nasilja, poput krvavog, uznemirujućeg i briljantno snimljenog klanja britvom.

Ang Lee je fantastično obavio posao, glumci su fenomenalni, rekonstrukcija ere impresivna, ali sve bi bilo ipak puno bolje da tih 157 minuta nije tako strogo podijeljeno na spoooro zagrijavanje i točku usijanja u kojoj žestoki seks simbolizira karakterne promjene. I da ne traje baš 157 minuta…

Nasilje
Nasilje
Drama
Drama

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj