‘Marebito’ (2004.) | Žuti titl

‘Marebito’ (2004.)

ImageZanima vas kako izgleda prava dimenzija straha? Ako je odgovor potvrdan, možda završite kao Masuoka, glavni lik novog filma Takeshija Shimizua, majstora odgovornog za postojanje sva četiri originalna ‘Ju-Ona’ (i petog, američkog), koji je ovog puta nadmašio samog sebe. Snimivši film kakvog bi prije svega očekivali od Shinye Tsukamota, uzevši upravo tog istog Shinyu Tsukamota za glavnu ulogu!


Simanje je obavljeno u svega osam dana – što se sve može izvesti s nekoliko digitalnih kamera, malo love, sjajnom pričom i odličnim glumcima! ‘Marebito’ je fenomenalna, tipično japanska kvazi-horor epopeja o snimatelju koji ospjednut strahom pokušava doznati istinu o bićima koja žive u tunelima ispod Tokija, ne bi li završio s jednom čudnom, okovanom golom djevojkom u vlastitom stanu… Film je na kraju završio u digitalnom programu Mostre te osvojio Golden Ravena na Fantasy Festu u Brusselu. S predivnom lakoćom.


Sve ostalo što bih vam rekao bi bi spojler, a valja napomenuti kako se čini da je Argento bacio oko na ovo prije nego je snimao svoju ‘Masters Of Horror’ epizodu ‘Jenifer’ (2005.). Strašno dobar film, najkraće rečeno.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj