‘Meatball Machine’ (2005) | Žuti titl

‘Meatball Machine’ (2005)

Killing machine
Killing machine

Predivni povratak japanske ultragore cyberpunk kinematografije.

Svojedobno jedan od najvažnijih filmskih pokreta japanske kinematografije devedesetih vraća se s novom, mladom ekipom stasalom na velikoj slavi klasika 'Tetsuo', a koja duh starog, dobrog, bizarnog i krvavog postkronenbergovskog cyberpunka oživljava iznimno dobro napumpanim SF gorefestom. Na kraju krajeva, ovo je remake kratkog, istoimenog home made filma (nalazi se u bonusu DVD izdanja), koji itekako sliči na prve radove Shinye Tsukamota…

U središtu priče jest ljubav dvije introvertne osobe, u čiji život/vezu ulazi vanzemaljski parazit. No, ovakav sažetak ne otkriva ni pet posto onoga što vas čeka kada pritisnete play.

U paradi iznutrica i već dugo neviđenih vizualnih ekstravaganci, bez trunke CGI-ja, paradiraju lica koja smo već gledali u filmovima kakvi su 'Kill Bill', 'All About Lily Chou-Chou', 'Ichi The Killer' i 'Cutie Honey', a sve skupa režira Yudai Yamaguchi, Kitamurina desna ruka i autor adaptacije 'Battlefield Baseball' – ukratko, ovo nije smotra anonimaca koji se igraju filma i to je jasno već s prvim jeftinim, ali savršeno dotjeranim i još savršenije pretjeranim kadrovima borbi čudnih bića na ulicama Tokija ili razmsrkanom tijelu dječaka na šoferšajbi kombija.

Gore horor, SF, drama o otuđenosti i zlostavljanju te izložba nadrealnog ludila u jednom – svakako obavezna lektira!

Ku-ku!
Ku-ku!
Čovjek-top
Čovjek-top

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj