‘Memories Of Matsuko’ (2006) | Žuti titl

‘Memories Of Matsuko’ (2006)

Matsuko liječi stres

Matsuko liječi stres

Ultramoderna japanska tragikomedija.
Kombinacija tuge i razigranog ludila, drame i mjuzikla, kristoferdojlovskih vizualnih eksperimenata i posveta starom, Tehnicolor Hollywoodu; Broadway i MTV, ludilo speeda i romantika čaja…

Jedan od onih hipermozaičnih spektakala koji ruši granice stila i pripovijedanja, tipični moderni J-Pop film u kojem se na neviđeni način okrutno nasilje i obiteljska tragedija pretapaju u ekstazu veselja i CGI leptire, a lokve krvi i odrezani udovi susreću tinejdžersku komediju i čisti crtić.

‘Memories Of Matsuko’ najnoviji je film Tetsuye Nakashime, redatelja epohalnog ‘Shimotsuma monogatari’, što fanovima potonjeg govori itekako puno. Matsuko, kao neka vrsta Antigone 21. stoljeća, čija je priča zapravo smještena u 20., djevojka je koju pronalaze ubijenu, a čiji nevjerovatni životni put pratimo u jednoj ludoj flashback vožnji većinu ovog ludog filma.

Doduše, on ima barem pola sata viška i zbog toga katkad malo previše skrene u šizofreniju, ali ga svejedno trebate pogledati i progutati u jednom zalogaju, kao pravi primjer slasne pop avangarde.

Može pusa?

Može pusa?
Sretna obitelj

Sretna obitelj

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: