‘Miracles’ (1989) | Žuti titl

‘Miracles’ (1989)

DVDJedan od zadnjih iz zlatnog doba Jackieve karijere i definitivno njegov najbolji režijski, stilski i tehnički odrađen film, jedan od najskupljih honkonških filmova ikad, fantastične raskošne scenografije i impresivnih snimateljskih zahvata govori o Hong Kongu 30-ih i mladom siromašnom momku Chengu koji, kupivši posljednjim sitnišem ‘sretnu ružu’, igrom slučaja postaje vođa velikog ganga.

Teško se mireći sa nezakonitim poslovima koje mu nameće okolina i suparnički gang, nastoji voditi biznis što je moguće bolje (‘zakonitije’) a prije svakog rizičnijeg pothvata, smatrajući kako mu to donosi sreću, kupi ‘sretnu ružu’. No jednog dana, prodavačice nigdje! Siromašna prodavačica ‘sretnih ruža’ u teškoj je situaciji iz koje će je Cheng svim silama nastojati izvući a pri tome se uvaliti u žešći sukob sa suparnicima, policijom i utrkom sa vremenom.

Remake Caprinog ‘Pocketful of Miracles’, ova dvosatna komedija dokazuje da Jackie može napraviti tehnički savršen film sa pristojnom pričom, podradnjama, urnebesnom komikom i, obavezno, akcijom kakva se pamti – ali ne kao osnovom filma! Jackie zapravo uopće nije htio borilačke scene no ipak se predomislio da ne iznevjeri fanove pa je u
film ubacio par ‘tučnjava’ od kojih su neke među najboljima i najduhovitijima koje je snimio u karijeri (poput finala u tvornici konopaca koji je toliko urnebesan da izgleda kao sekvenca iz crtića |oD )!

Veliki gazda......bari komade :)

Briljantno režiran, minuciozno koreografiran, prepun iživljavanja steadicamom, kranom, dugim vožnjama kamere po setu do detalja uređenom u stilu 30-ih, ovo je Jackieov definitivni dokaz da može režirati ‘k’o pravi’. Obavezno štivo za sve Jackieve fanove – no uz upozorenje: ne očekujte nonstop akciju jer ovdje je, kao što rekoh, ima vrlo malo! Ostatak je vrlo zabavna komedija kao stvorena za gledanje u društvu npr. bolje polovice koja se grozi nasilja jer kad do akcije i dođe, nije surova, bolna i šokantna već urnebesna, fantastična ‘crtićoidna zabava!

'Ova ruža donosi sreću!'Noćni klub - trn u oku konkurenciji

Obračuni lugerima i thompsonima......a može i ručnim (nožnim) radom

Jaaako dobro!

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: