‘Moebius’ (2013) | Žuti titl

‘Moebius’ (2013)

Threesome s nožem

Threesome s nožem

Seks, nasilje, kastracija i Kim Ki-duk.

Nakon što ga uhvati kako masturbira na sjećanje seksa oca i ljubavnice, majka odreže penis sinu – kada je otac pokuša ‘razoružati’, mama proguta odrezano spolovilo, a zamalo i prste koje joj je tata nabijao u usta, pokušavajući izvaditi izgubljeni ud svog djeteta.

Aha, Kim Ki-duk je nastavio stopama motiva viđenih u ‘Pieti’, a ‘Moebius’ je u neku ruku mješavina njegova dva najveća venecijanska trijumfa – spomenute DV ode edipovom kompleksu te povratka ‘filmu bez dijaloga’, trilogiji započetoj s nezaboravnim ‘3-Iron’.

‘Moebius’ je, dakle, sirovi, niskobudžetni Kim Ki-duk bez dijaloga, seljački rečeno ‘korejski Visitor Q’, minus nekrofilija, ali apsolutna orgija seksa, nasilja, sadizma, mazohizma, incesta, silovanja, rezanja, ponižavanja i kastriranja, kao glasna detonacija TNT-a gurnutog u sagu o destrukciji korejske nuklearne obitelji.

Cho Jae-hyun, zvijezda klasika ‘Address Unknown’ i ‘Bad Guy’ vraća se u ulozi života, kao i Lee Eun-woo, koja glumi frustriranu kućanicu i mladu ljubavnicu u istoj minutaži!

Instant-klasik azijske crne komedije, lakanovski mokri san, najradikalniji film Kim Ki-dukove karijere i njegov najbolji u zadnjih oho-ho godina.

Obiteljsko nedjeljno poslijepodne

Obiteljsko nedjeljno poslijepodne

We have a winner!

We have a winner!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. Luka says:

    Only God Forgives,Spring Breakers, Moebius …kako dobra godina za film 🙂

Komentiraj