‘My Heart Is That Eternal Rose’ (1989) | Žuti titl

‘My Heart Is That Eternal Rose’ (1989)

Ima pucanja, ali nije dovoljno

Ima pucanja, ali nije dovoljno

Skriveni dragulj heroic bloodsheda?

Pa, ne baš. Gledali smo daleko bolje. Štoviše, ako negdje i pročitate da je ovo bomba u rangu najboljih naslova ovog žanra te da čak i šiša neke klasike Wooa i ekipe koja je razvaljivala eru ponosa, pištolja i krvave hongkonške ulice, znajte da vas lažu – ‘My Heart Is That Eternal Rose’ ima naslov kao romantična drama, ne bez razloga; dobrim dijelom film jest pomalo nategnuta i ne pretjerano učinkovita ljubavna drama smještena u gangsterski kontekst.

On pokušava ponovo biti s njom, ali ništa nije kao prije – on je plaćeni ubojica, a ona seksualna robinja vođe trijada. Neće moći bez pištolja…

Iako nije ispunio sav svoj potencijal, ‘My Heart Is That Eternal Rose’ treba pogledati prije svega zato što je riječ o suradnji Patricka Tama i Christopher Doylea, prije negoli se potonji proslavio kao revolucionar HK fotografije, a tu je i mladi Tony Leung, koji je nagrađen za ovu ulogu.

Ako ništa, film dobro izgleda

Ako ništa, film dobro izgleda

Mladi Tony Leung u lijepom društvu

Mladi Tony Leung u lijepom društvu

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj