‘New World’ (2013) | Žuti titl

‘New World’ (2013)

Pištolji u rukama frajera

Pištolji u rukama frajera

Konačno opaki novi korejski gangsteri!

Kuleri i psihopate u skupim odijelima, igre moći, klanje za vlast i jedan policajac koji je negdje između pozitivca i negativca, a glumi ga legendarni Choi Min-sik – ne samo da nam je nedostajalo ovakvih kombinacija, onako kako je Koreja sve više tonula u holivudiziranu romantičnu komediju, već ljubitelji gangsterskih saga i krvavih, urbanih azijskih krimića godinama bivaju spremni progutati bilo što iz ove kategorije, kao pravi džankiji.

Srećom, ‘New World’ nije ‘bilo što’ – riječ je o ‘zlatnom šutu’, istinski izvrsnom filmu, novom naslovu u filmografiji Park Hoon-junga, čiji prošli redateljski uradak/prvijenac ‘The Showdown’ nije bio pretjerano sjajan, ali koji je tijekom karijere potpisao i scenarije za neke jako dobre hitove, kao što su  ‘I Saw The Devil’ i ‘The Unjust’.

‘New World’ pričom o borbi klanova i murjaku na tajnom zadatku nalazi se negdje između ‘Kuma’ i ‘Infernal Affairs’, estetikom i stilom tipični je neo-noir koji slijedi trag ‘A Bittersweet Life’ i ‘The Yellow Sea’, a uz ‘Drug War’ Johnnie Toa, ovo je za sada najbolji oldskulerski azijski komad mafijaške akcijske drame u 2013. Hoćemo još!

Pištolji u rukama dama

Pištolji u rukama dama

Noževi u rukama šljama

Noževi u rukama šljama

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. Killing Time says:

    Totalno mi je ovo promaklo. Ne priča se dovoljno o ovom filmu. Fakat sjajno.

    http://killing-time.co/new-world/

Komentiraj