‘Nine Deaths of the Ninja’ (1985) | Žuti titl

‘Nine Deaths of the Ninja’ (1985)

Istinska misija ninje je donošenje svjetlosti ovom tamnom svijetu kroz ustrajnost, stvarajući od života žrtvu za mir čovječanstva! Onaj tko uči Ninpo mora njegovati srce nježno poput cvijeta u međuljudskim odnosima. Ninju ne zabrinjava kad je ponižen ili omalovažen. Ninja posjeduje sveobuhvatno srce i posvećen je miru i harmoniji. Ovakav stav se naziva “duh Ninniku-a” Nesebično pomažući ljudima oko sebe ninja koristi Ninpo za održavanje pravednog društva.

Dajmndz ar foureva
Dajmndz ar foureva
Oh, čudne katane i smostrijela li!
Oh, čudne katane i smostrijela li!

Ninja misiju u ovom filmu ponovno ispunjava nindža svih nindži – Sho Kosugi. Koju misiju? Na Filipinima je otet autobus putnika kako bi se iznudilo oslobođenje zlog terorista iz američkog zatvora na Bliskom Istoku. Američka vlada u Manilu šalje svoja tri najbolja agenta da riješe slučaj. I gospodin Kosugi potpomognut s dvoje tipičnih američkih ejtiz sajdkikova spozaje da iza otmice stoji zli nacist (ko da je neki nacist ne-zao) u egzilu I njegova desna ruka – nabrijana lezbijka Honey Hump (u najboljoj maniri Ilse I ostalog naciploatacijskog nasljeđa).

Galvni negativac i njegova pomoćnica
Glavni negativac i njegova pomoćnica
Sajdkikovi gospodina Kosugija
Sajdkikovi gospodina Kosugija

Ma nema veze što je ovo grozno potkradanje elemenata agenta 007 (špica je totalno bondovska – plesna koreografija divnih djevojaka u kombinaciji s ninja vježbanjem gospodina Kosugija) i što se sve konstantno urušava do dna svih dnaova, Sho Kosugi je ipak dio djetinjstva. Kako da mu čovjek zamjeri što je tradicionalnu katanu zamijenio hajtek kromiranom koja izgleda stupidno i prokleto američanski i što nakon svakog bitnijeg fajta on izvadi – lollipop te ga krene proždrljivo i s guštom lizati te što se i dalje drži one stare Sve u obitelji pa je ovaj put uvalio ne jednog, već oba sina i to u uloge autobusnih talaca koji sitnim subverzijama ometaju velike planove zlih otmičara. Još se neke stvari nikad neće promijeniti – Kad gospodin Kosugi vježba kako bi ostao u formi, on raskasapi toliko lubenica i ostalog krupnijeg voća koliko u Dalmaciji agilniji voćar proda u jednom danu u špici sezone. Biti nindžom je skup sport, a film se komotno mogao zvati i ‘Dark Shadow Of The Ninja’, ‘Silent ninja hunter’, ‘Ninja mission’, ‘Ninja nazi hunter’, ‘Nindža na plavom I crvenom moru’, ‘Nindža protiv otočkih sila zla’, ‘Ninja jahač čovječjih ribica koje ne ispunjavaju tri želje’… I da slučajno ne biste zaboravili – 2006. je najavljen veliki filmski povratak gospodina Kosugija filmom pregenijalnog imena ‘Return of the Ninja’. Hell yeah!

Nitko ne izgleda ovako dobro kao ninja!
Nitko ne izgleda ovako dobro kao ninja!
Nakon krvavog fajta, ništa bolje od dobrog lolipopa!
Nakon krvavog fajta, ništa bolje od dobrog lolipopa!

Image
Vidi trailer

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj