‘Ninja III – The Domination’ (1984) | Žuti titl

‘Ninja III – The Domination’ (1984)

Image

Crni nindža

 

Nindža nadrealizam.

Džizs W. Krajst! Zatvarajući dio nindža trilogije je najluđi i najnevjerovatniji nindža film u povijesti. Svaka čast po umjetnicima nazvanim kornjačama, zlatnim, bijelim, brkatim i američkim nindžama, ali ovo treba vidjeti da bi se vjerovalo. U svemogućnost ninjitsua se ipak ne isplati sumnjati i zato valja spomenuti novonaučene moći nindže:

a) nindžina katana ne smije mirovati, a kad se njen vlasnik ulijeni ona počinje isijavati svjetlost i lebdi prema vlasniku ne bi li je on napojio svježom krvlju.
b) nindža svoje moći, znanja i vještine prenosi pogledom i to u samo dvadesetak sekundi. Baš je šteta da nindže još nisu pokrenule servis pružanja internetskih usluga jer je bandwidth nindža optičkog linka očito nemjerljiv trenutno dostupnom tehnologijom.
c) nindža ne bježi izbezumljeno pred policijskim helikopterom. On se sakriva u krošnji palme i potom skače na helikopter, onesposobi pilota i skoči u vodu tik pred eksplozivni sudar obezpiloćene letjelice i tla.
d) nindža puhaljku sa strelicom u cijevi koristi kao disalicu.
e) nindža koji je u prošlim sukobima izgubio oko, u njegovoj šupljini pod gusarskim povezom skriva igle za uspavljivanje.
f) nindža u kopči za remen skriva šuriken.
g) nindža može preživjeti istovremeno rešetanje iz četiri policijska revolvera, dvije pumperice i jednog M16 iz neposredne blizine.
h) nakon rešetanja iz četiri policijska revolvera, dvije pumperice i jednog M16 iz neposredne blizine, nindža baci dimnu bombicu i zakopa se metar i pol pod zemlju. Kad ga njegovi zbunjeni protivnici odu tražiti, on se iskopa te odšepa na sigurno ne bi li se samozaliječio.
i) ako voliš golf, nindža ne voli tebe.
j) duh nindže se skriva u kabinetu arkadne igre i komunicira laserskim zrakama.
k) ako nindžu probodeš katanom kroz srce na vrhu planine, on se silom koburadere izrotira i tijelom poput svrdla probuši ogromnu stijenu na kojoj se nalazio te izazove potres od minimalno 5 stupnjeva po Rihteru.
l) ako je oslabljen u sukobu, nindža iz ruke izbaci leteće vatrene kugle na svoje protivnike. Time ih ne likvidira nego trenutno pretvori u svoje saveznike.
m) zlatno nindža pravilo na kojeg samo valja podsjetiti – samo nindža može ubiti nindžu.

Filmska majka odrastanja u osamdesetima, kompanija Cannon i frend Žutog titla, Sam Firstenberg u jednom od svojih najnevjerovatnijih naslova uspjeli su spojiti znanstvenu fantastiku, horor, akciju, mistiku, aerobik i još štošta dosegnuvši sam plafon nindža eksploatacije. Valjda će se vratiti gospodin Kosugi s petnaestgodišnjeg odmora jer se previše zla nakotilo na ovom svijetu. Vratit će se gospodin Kosugi, obećao je!

Image

Volim te, iako te obuzeo duh Crnog nindže
Image

Sho ‘Ponovo Se Svetim’ Kosugi

Image

Vidi trailer

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: