‘Ninja In The Claws Of The CIA’ (1982) | Žuti titl

‘Ninja In The Claws Of The CIA’ (1982)

Trening autohipnoze

Trening autohipnoze

‘Ninja u kandžama CIA-e’! Kakav naslov! Kakav film!

Kakav urnebes! Već dugo se nisam ovako sam sa sobom gušio od smijeha – ‘Ninja In The Claws Of The CIA’ (prodavao se i pod nazivom ‘Kung Fu Emanuelle’, ne pitajte zašto) definitivno je jedan od najduhovitijih filmova svih vremena, 75 minuta totalnog kaosa kakav se i da očekivati od skrivenih i zaboravljenih dijamanata iz C-koprodukcije Europe i Hong Konga osamdesetih.

Sve što treba biti unutra jest unutra, dakle temelji kao što su rejbansploatacija, urnebesni dabing, besmileni uleti borbi i montaža buzdovanom (možda najluđa montaža koju sam ikada vidio!), ali i još jako puno jedinstvenih kretenarija – John Liu glumi borilačkog šampiona po imenu John Liu, koji je razvio vlastitu vještinu po briljantnom imenu Zen Kwan Do. Jednog dana unajmi ga CIA-a, ne bi li šori priučio tajne agente, ali kada postane njihov zatočenik, pobjegne i putuje Španjolskom boreći se za slobodu.

Ono što vas u tom paketu čeka ne može se prepričati – pogledajte to kako god znate. Ne moram ni spominjati da u cijelom filmu nema niti jednog jedinog ninje.

Svladavanje protivnika

Svladavanje protivnika
Čvrst argument

Čvrst argument

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj