‘No Mercy For The Rude’ (2006) | Žuti titl

‘No Mercy For The Rude’ (2006)

Bella ciao
Bella ciao

Crnohumorna krvava hit-zabava, karakterna drama i još jedan stilski slatkiš iz Koreje.

Kad sam ljetos bio u Koreji, nisi mogao upaliti televiziju bez da najmanje dva puta dnevno vidiš foršpan za ovaj film, na repeat; jedan od najvećih hitova sezone, čiji su posteri ispunjavali ulice, a jumbo plakati i flyeri kino-dvorane…

'No Mercy For The Rude' bio je idealni humorni akcić/drama za publiku koja već godinama guta stilski najsavršenije i beskompromisno krvave i zabavne komade celuloida, u zemlji koja je posljednjih godinu-dvije možda pala u laganu krizu produkcije zbog masovnog štanceraja mediokritetskih pizdarija izazvanih pohlepom nastalom neviđenim uspjehom cijelog tog 'korejskog vala', ali koja, očito, i dalje zna itekako ugodno iznenaditi, čak i kad se radi o redateljima koji nisu provjerena stara garda igrača (Park Cheol-hie prije ovog potpisuje samo scenarij za slabašni, iako gledljivi 'Face').

Naša najdraža mlada korejska ikona Ha-kyun Shin, ponovo u ulozi nijeme osobe nakon 'Sympathy For Mr. Vengeance' – ovdje je i pjesnik i kiler koji ubija samo negativce, ne bi li uštedio 100.000 dolara pa operirao jezik i progovorio te usput ispunio životni san – postao toreador! Najdraže oružje mu je nož, iako mu ni pištolj nije stran, a pomaže mu bivši baletan koji masakrira graciozno 'poput samuraja'.

No, iznad svega izdiže se jedna lijepa, iako neizbježno tragična ljubavna priča… Još jedan biser 2006. godine.

Ha-kyun Shin, njuška
Ha-kyun Shin, njuška
Ljepota
Ljepota

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj