‘No Retreat, No Surrender 2’ (1988) | Žuti titl

‘No Retreat, No Surrender 2’ (1988)

ImageYou can’t do that to me, I’m an American!

Sjećate se prvog dijela? E sad ludilo stavite na stotu, pa onda sve zaboravite jer ovo nema nikakve veze s prošlim i dobili ste daleko nevjerojatniji, zabavniji i suludiji ‘nastavak’, nakon kojeg možete samo povikati: blažena bila 80’s C-produkcija! Što li su oni svega ovdje nakrcali! Politička zavjera, otmica, trgovina heroinom, tajlandski boks, pucačina, noževi, komandosi nalik na ninje, pomahnitali lažni budistički svećenici naoružani s užadi i divovskim mrežama, ramboidni vijetnamski revizionizam, zli & krajnje nekarizmatični ruski general snažan poput Hulka te sve u svemu prekrasna izložba klišeja, žanrovskih i nacionalnih – ovog puta, naši hrabri Amerikanci su u Tajlandu, gdje ih spopadaju pimpovi s jeftinim kurvama, a u restoranima ih poslužuju kukcima i tigrovim mudima. Potom odlaze na pravi zadatak u Kambodžu, nakrcani lakšom i težom artiljerijom. Najbolje od svega što snimanje u Tajlandu nije bez razloga – fajtovi su brutalni i brutalno realistični, katkad gotovo pa ongbakovsko-tomjugongkovski, često neopisivo sadistički i velika kontra ostatku humorističko toniranog materijala u filmu.

Ovo je akcijska komedija u najboljem smislu tih riječi, u kojoj nitko, ali baš nitko ne zna glumiti, a glavni lik oduševljava koliko je loš pri svakoj novoj dijaloškoj lajni. On je Scott Wylde (Loren Avedon, crni pojas u tekvandou), američki borilački sportaš koji preko Tajlanda odlazi u Kambodžu spasiti svoju vijetnamsku djevojku od zlih ruskih komunista (!), a tu je i legendarna Cynthia Rothrock, prava ejzit girl power heroina. ‘No Retreat, No Surrender 2: Raging Thunder’ režirao je, kao i prvi dio, legendarni hongkongški majstor Corey Yuen, a konačan rezultat je apsolutni masterpis i jedan od najboljih oblika stominutne zabave. America, fuck yeah!

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj