‘O.C.T.B. Case: The Floating Body’ (1995) | Žuti titl

‘O.C.T.B. Case: The Floating Body’ (1995)

I tako, ima krvi, dakle...
I tako, ima krvi, dakle…

Što učiniti ako si bivši zatvorenik koji je slučajno ubio rođakinju tijekom svađe?

Nakon nervoznog davanja umjetnog disanja (koje više sliči na manijakalno ljubljenje) i masiranja zastalog srca (koje više sliči na mahnito udaranje po lijevoj sisi), nema druge nego sjesti i zapaliti joint, uvlačeći ga – kroz nos. Već sam početak jasno daje na znanje da će ovo biti pomalo čudan film.

Ali ništa nije čudno, kao što ništa nije dovoljno uvredljivo, poremećeno i ludo kada je Cat III produkcija u pitanju i čudesni svijet hongkonškog eksploatacijskog filma.

'The Floating Body' započinje, dakle, slučajnim ubojstvom, nastavlja s eksplicitnim, krvavim prizorima komadanja žrtvina tijela motorkom, a zatim skrene u policijsku istragu, pretvorivši se u… pa, Cat III dramu, s primjesama sapunice i krimića.

Svega po malo, ukratko, a nekih stvari i previše, poput recimo dijaloga i audio kanala (da, ovo je jedan od onih VCD-ova koji na jednom zvučniku ima kantoneški, a na drugom mandarinski)…

I nešto gorea...
I nešto gorea…
I duhova...
I duhova…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: