‘Otakus In Love’ (2004) | Žuti titl

‘Otakus In Love’ (2004)

The kamen
The kamen

Bizarna ljubavna priča o siromašnom muškarcu koji radi 'mange' od kamenja (!) i uspješnoj djevojci opsjednutoj svim mangoidnim užicima: stripovima, animama, cosplayom, video igricama…

Iako nabildana na valu 'otakumanije', velikim društvenim promjenama koje su nekadašnje poimanje otakua kao nastranih čudaka koji iskaču iz uniformirane norme japanskog društva promaknule u nacionalne heroje, a sve uslijed fenomena zvanog 'Train Man', 'Otakus In Love' ipak je jedna malo, hm, luđa zvjerka.

Ryuhei Matsuda dokazuje svoj status novog Tadanobu Asana, koji uporno brani ne samo glumačkim stilom, već i odabirom savršenih uloga u tzv. čudnim i off projektima, a 'Otakus In Love' prava je demonstracija suludog pripovijedanja, apsurda, komedije i predivne razigranosti, što u konačnici daje genijalan vrtuljak romantičnog ludila, za koji vam je jasno da je mogao nastati samo u Japanu.

I to nije sve – pogledajte samo tko se sve pojavljuje u cameo ulogama: Hideaki Anno, Shinya Tsukamoto i Takashi Miike!

Matsuda u afro elementu
Matsuda u afro elementu
Miike
Miike

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj