‘Outrage Beyond’ (2012) | Žuti titl

‘Outrage Beyond’ (2012)

Pogodite što slijedi

Pogodite što slijedi

Kitano ponovo jaše.

Sukobi u gangsterskim redovima – temelj stotina sličnih filmova snimljenih tijekom duge povijesti japanskog filma u Kitanovim rukama opet izgleda svježe. Čak i kada je uradak ovako tradicionalan, u osnovi klasična jakuza eiga s maratonskim dijalozima ispresijecanim urlanjem i nasiljem, nerijetko s klasičnom kitanovskom dozom crnog humora.

Sjajno saštrikana drama govori o preraspodjeli snaga u podzemlju, pokrenutom pritiskom policije i visokom korupcijom, ali prije svega sukobom klinaca koji zločin kombiniraju s financijskom burzom i starih jaraca koji ne žele nestanak pravila i običaja – kao podlogom borbe za moć, ultimativnog pogona svake krimi epike. I jedne osvete iznad svega, naravno, s Kitanom u transformacijskom modu – od smirenog umirovljenika do sadista s bušilicom u tuđoj lubanji.

‘Outrage 2’ usiše vas odmah s prvim minutama, fotografijom, soundtrackom, likovima, ritmom, atmosferom…, kao nastavak koji je čak bolji od prvog dijela, pedantniji, tvrđe kuhani, zajebaniji.

To je taj pogled

To je taj pogled

Umjetnost

Umjetnost

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj