‘Prayer of the Rollerboys’ (1990) | Žuti titl

‘Prayer of the Rollerboys’ (1990)

Karate Haim na razgovoru za dilerski posao
Karate Haim na razgovoru za dilerski posao

Hlače iznad pupka, baloneri i role s kotačima u nizu!

Nakon ‘Skoka preko ivice’ i ‘Thrashin’a’ sam skejtao, loše i na Turbo II dasci, ali sam zajahao trend. Rolao nisam nikad, a ono malo entuzijazma makar za probu, stiglo je od ovog filma.
Njemačka je kupila Poljsku, Amerika je propala, starci su se zadužili kao Grčka pa sad idu u Meksiko ilegalno raditi na plantažama i u voćnjacima dok djeca dilajući “maglu” kupuju tvornice i vraćaju Ameriku u život.
U takvom svijetu, dostavljač pizza (Haim) zarađuje za skupi i daleki faks – Japan je centar svijeta pa su klonirali sva poznata svjetska sveučilišta i to ciglu po ciglu! Reket i trgovinu narkoticima drži banda na rolama čiji vođa je Haimov prijatelj iz djetinjstva što odluči iskoristiti nemoćna i korumpirana policija, ne bi li se konačno infilitrirala u redove zlikovaca i uništila supertajni laboratorij za proizvodnju “ropea”, sterilizacijske droge nove generacije.

Iritatno nekarizmatični banditi (iako je bilo predivno gledati najiritatnijeg rollerboya upucanog iz neposredne blizine velikim kalibrom), totalne karikature od policajaca koji se čak i klade na razvoje situacija kod prisluškivanja, Patricia Arquette čijem nedostatku kemije u romansi s Haimom ne bi pomogao ni veliki Paracelzus, nadrealne frizure i styling, prigodni soundtrack… Sve to pred dalekih 20 godina! Kad prije? Uglavnom, taman za 2 ujutro pred spavanje usred radnog tjedna.

Glavni negativac - kakav spomenik pretjerivanju
Glavni negativac – kakav spomenik pretjerivanju
Patricia i najiritantniji lik ikad
Patricia i najiritantniji lik ikad

Image
Image

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj