‘Prey’ (2010) | Žuti titl

‘Prey’ (2010)

Oink!Friški francuski animal attack.

Jedna od bizarnijih stvari koju sam vidio u američkim robnim kućama svakako su police pune DVD-a sa snimkama pravog pravcatog lova – zašto bi netko kupovao prave slow paced životinjske snuffove ako može gledati igrane uratke koji su zasigurno uzbudljiviji kada je radnja u pitanju? No dobro, nama kojima se ne diže na ubijanje životinja i nemamo potrebu naučiti kako vikendom tamaniti divljač po šumama i gorama, dovoljni su ovakvi komadi uzbudljive male fikcije.

‘Prey’ je suvremeni doprinos klasičnom formatu ‘lovca koji postaje lovinom’ – ovog puta, animal attack/eko premisa vrti se oko opakih veprova koji zbog kemikalijama zagađenog tla i vode podivljaju i krenu ubijati sve što im se nađe na putu, a da je iole mesnato.

Naši antijunaci, bogata galerija mačo lovaca i biznismena te jedan šmokljan koji se transformira u heroja, kreću uloviti zvijer, ne bi li se našli usred mraka ispunjenog hordama pomahnitalih beštija. Taman sedamdesetak minuta krvavog kaosa, za sve koji vole žanr i žele malo zabave uz nabrijani europski šumski triler.

Stiže čobanac

Za kuhanje je potrebna vatra

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj