‘Prison’ (1988) | Žuti titl

‘Prison’ (1988)

Prokleti kablovi i žice...
Prokleti kablovi i žice…

Mladi Viggo Mortensen u horor-zatvoru.

Ponovo smo u zlatnom dobu filmske zabave, u sumraku osamdesetih, ovog puta u žanru zatvorskog filma promiješanim s klasičnom pričom o osuđeniku na smrt, koji nakon egzekucije ustaje iz mrtvih i progoni one koji su ga spržili na električnoj stolici. Vidjeli smo to, dakle, puno puta, ali te 1988. godine priča se obradila na zabavan i dobar, niskobudžetni i nabrijani način.

'Prison' je prvi holivudski film Rennyja Harlina, kasnije znanog i po 'Umri muški 2' i 'Cliffhanger', priča o ponovo otvorenom zatvoru u kojem novi zatvorenici probude duh sprženog sajka, a koji jako, jako ne voli upravitelja, ali nema ništa protiv toga da usput pobije i sve ostale koji mu se nađu na putu osvete.

Od prvog smaknuća s rastapanjem zatvorenika u ćeliji pa sve do (doslovno) eksplozivnog finala, 'Prison' ostaje obaveznom lektirom za sve fanove zatvorskog horora. A znam da nas ima!

Rambo u zatvoru
Rambo u zatvoru
Viggo ti ga digo
Viggo ti ga digo

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: