‘Psychic’ (2010) | Žuti titl

‘Psychic’ (2010)

Lijepe slike, ružne sudbine

Lijepe slike, ružne sudbine

Čudna, bizarna komercijala iz Koreje – drugačija od amerikanizirane korejske komercijale na koju smo navikli.

Osoba iz naslova je zapravo mladić koji upražnjava svoju tajanstvenu sposobnost psihičke kontrole drugih osoba pomoću svojih očiju, mogućnost navođenja drugih da ubijaju sebe ili druge.

Sve dok ne naiđe na lika na kojem to jednostavno ne funkcionira – a koji mu odluči stati na put zajedno sa svoja dva prijatelja, imigrantima iz Afrike i Turske koji govore korejski bolje od Korejaca samih, ne bi li osvetio smrt svog šefa kojeg je iracionalno jako volio. Čudno? Aha. Baš kao i izvedba. U pozitivnom smislu te riječi.

Valjalo bi popeglati soundtrack i neke sitnice u scenariju, ali svako malo uleti pokoja epska scena, poput okršaja u podzemnoj željeznici sa spašavanjem bebe bačene pod lokomotivu, a tu je i odlična kamera koja balansira šizofreni ritam između stilski ispoliranog trilera i kvaziholivudske akcijade. U svakom slučaju, jedan od onih čudnih, drugačijih korejskih filmova koje vrijedi pogledati, jer su jednostavno zabavni.

Ujedinjeni narodi Koreje

Ujedinjeni narodi Koreje

Ti spavaš... spavaš...

Ti spavaš… spavaš…

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj