‘Red Sands’ (2009) | Žuti titl

‘Red Sands’ (2009)

Rat
Rat

Vor on teror, Djinn i pokoji leš.

Moderni američki horor s bliskoistočnom ratnom tematikom nešto je u zadnje vrijeme u modi – 'Red Sands' u osnovi i nije pretjerano drugačiji od ostalih sličnih B-naslova s američkim vojnicima koji na Bliskom Istoku probude drevna skrivena zla, iako je produkcijski ipak iznad klasičnih Sci-Fi Channel pizdarija.

Razlog je vjerojatno u tome što ga je režirao Alex Turner, redatelj dosta razvikanog 'Dead Birds'. No 'Red Sands' ima jedan ozbiljan problem – prvih 45 minuta se gotovo ništa zanimljivo ne događa (a da ne spominjem odsustvo ikakvog horora – sadržaj još može proći kao gledljivi ratni TV filmić…), a što je poprilično puno za film koji traje manje od sat i pol.

Američki vojnici bauljaju afganistanskom pustinjom, pronalaze fosfornim bombama spaljene leševe i uništavaju kulturna arheološka dobra. Pa kad probude zloduha, progone ih utvare, zbog čega polude i krenu se ubijati međusobno. I to je to. Gledljivo, ali ne i nužno. I da, CGI je užasan.

Ratni zločin
Ratni zločin
Aaaa, smrdi mi iz usta!
Aaaa, smrdi mi iz usta!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj