‘Redbelt’ (2008) | Žuti titl

‘Redbelt’ (2008)

Brazilska kravata

Brazilska kravata

Zaboravite ‘Never Surrender’ – evo dobrog MMA filma!

Štoviše, izvrsnog, ako ga gledamo u okvirima žanra, prava hard boiled drama s dobrim fajtevima u stvarnom svijetu, i to fajtovima koji izgledaju jednako stvarno, bez pretjerane filmske kozmetike, koreografiranja i teatralnosti. Nije da su kozmetika, koreografija i teatralnost loše stvari, ali ovaj naslov taj drugi ekstrem odvodi na novu razinu i stvarno to radi jako, jako dobro.

S time da fajtovi čak i nisu najvažnija stvar, koliko likovi i radnja – zapravo, ovdje se događa toliko toga, kao da gledate desetak prosječnih borilačkih akcića odjednom: priča o instruktoru džiudžicua Mikeu, idealistu koji odbija natjecanja za novac, vodi nas i do sudbine nesretnog policajca, jedne silovane odvjetnice, mafije, Hollywooda i prljavštine namještenih fajtova.

Istina, dijelovi gore napisanog stvarno zvuče generički, ali vjerujte – ovo je nešto posve drugačije. A ima i cameo pojavljivanja UFC ikona. U svakom pogledu, obavezan materijal za gledanje.

Čovjek i njegov najbolji prijatelj

Čovjek i njegov najbolji prijatelj
Veliko finale

Veliko finale

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj